Назад

11.10.2023

Компанія LiGro успішно захистила інтереси клієнта

Раді повідомити, що команда Litigation Group на чолі з партнером Мариною Мироненко успішно захистила інтереси Гриценка Олександра Вікторовича (екс-голова правління АТ «Державний експортно-імпортний банк України» (УКРЕКСІМБАНК)) 30 грудня 2022 року. команді вдалося домогтися закриття кримінальної справи № 52020000000000636 за сфабрикованими звинуваченнями пана Гриценка у вчиненні тяжких злочинів, таких як створення та керівництво злочинною організацією, легалізація коштів, одержаних злочинним шляхом (відмивання коштів).



Дуже важливим досягненням колективу є закриття кримінальної справи саме за відсутністю доказів винуватості пана Гриценка (п. 3 ч. 1 ст. 284 КПК України). Зазначена підстава для закриття справи є абсолютним та однозначним доказом відсутності будь-якої кримінальної відповідальності пана Олександра Вікторовича в правоохоронних органах України.



Також юристи нашої команди продовжуватимуть відстоювати абсолютну незаконність затримання та висунутих проти пана Гриценка звинувачень у ЄСПЛ. Окремо варто зазначити, що позов до ЄСПЛ визнано прийнятним, справу відкрито та поточний стан очікує на офіційні документи від держави Україна.



І надалі ми продовжуємо відстоювати права наших клієнтів, навіть під час повномасштабної війни в нашій країні.